dippaa ja elämää

lokakuu 23, 2007

Google Calendar + Rainlendar

Filed under: ohjelmat — mauso @ 7:28 am

Rainlendar on kätevä kalenteri työpöydälle. Se asettuu mukavasti ja näyttääRainlendar lähimmät tulevat tapahtumat ja tekemättömät asiat. Voihan se olla makuasia, onko tämä sitten mukavaa. Ainakin helpottaa asioiden hoitamista tai niiden tietoista dissaamista 🙂 Käytän ohjelmaa sekä työkoneella että kotona. Kotona siitä näkyy kätevästi, edelliseen postaukseen viitaten, Kelan tukien maksupäivät, palkkapäivä, laskujen eräpäivät, iltamenot ja muut hoidettavat asiat, ja se toki ilmoittaa niistä ääneen tarpeeksi ajoissa. Töissä Rainlendar synkronoi outlookin kalenterin kanssa, mikä tosin vaatii pro-version käyttöä. En jaksa ainakaan vielä maksaa 15 euroa lisenssistä, joten tyydyn siihen että kaikkien outlookista haettujen tapahtumien edessä lukee [UNREGISTERED]. Muita rajoituksia ei ole, ei edes 30 päivän kokeiluaikaa.

edit: Kalenterin perusversiohan on ilmainen ja mainokseton, ja ainoa ero pro:hon on se, että synkronointi toimii vain iCalendar-tiedostojen, eikä suoraan outlookin kautta.

Aloin jokin aika sitten käyttää Googlen tarjoamaa kalenteripalvelua. Rainlendarin pro-versio mahdollistaa synkronoinnin myös Google Calendarin (gcal) kanssa, mut ainakin työpaikalla on ongelmia, synkronointi ei onnistu oikeista proxy-asetuksista ja tunnuksista huolimatta. Onneksi on GCALDaemon, jonka löysin eilen illalla SourceForgesta. Se osaa synkata gcalin Rainlendarin kanssa, ja tekee sen mukisematta. Käyttöohjeet on todella hyvät yleiseen keskitasoon nähden (ei tarvi päätellä asetuksia lähdekoodia lukemalla) ja daemon on muutenkin monipuolinen. Se on toteutettu Javalla ja pyörii niin Windowsissa, Linuxissa kuin Macissakin. Sillä voi synkata gcalin myös Macin iCaliin ja muutamaan muuhun suosittuun kalenterisoftaan ja Windowsissa sen voi asentaa käyttöjärjestelmän palveluksi, joka käynnistyy automaattisesti tausta-ajoon. Itseasiassa sillä voi gcalin lisäksi synkata gmailin osoitekirjan omaan osoitekirjaan, ja minkä tahansa RSS/ATOM-feedin omaan kalenteriin. Vaikkapa kaverisi gcal-feedin tai uutisfeedin, ihan miten haluat. Sen voi myös pistää tarkkailemaan GMailiasi ja ilmoittamaan uusista viesteistä suoraan työpöydällä. Ylläoleva screenshot on omasta kalenteristani ja näyttää gcalista haetut tapahtumat keltaisella varjostuksella.

GCALDaemonin mukana tulee kohtuullisen selkeä käyttöliittymä, jolla synkkausasetukset voi määritellä. Toisaalta se on helppoa myös suoraan selkeitä tekstitiedostoja räpläämällä, käyttöohjetta seuraten. Jos käyttöliittymän avulla ei onnistu laittamaan asetuksia oikein, suosittelen rohkeasti käymään käsiksi suoraan tekstitiedostoihin.

Advertisements

1 kommentti »

  1. Joo itsekin olen katsellut Rainlendaria jossain vaiheessa nimenomaan sen takia, että se osaa suhteellisen järkevästi synkata muiden kalenterien kanssa. Kikkailin päiväkaupalla erilaisten yhdistelmien kanssa saamatta oikeastaan mitään aikaan. Kalenterien synkkaaminen eri laitteiden välillä ei vieläkään näytä olevan kovin helppoa 😦

    Ajanhallinta ylipäätänsä on kiinnostava aihe, ajattelin myös blogata siitä vähän myöhemmin!

    kommentti Kirjoittanut Kehityskelpoinen — lokakuu 29, 2007 @ 9:22 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: