dippaa ja elämää

elokuu 14, 2007

Työnetsimisen ihanuus

Filed under: kirjoittaminen,loma,työnhaku — mauso @ 1:30 pm

Kesäloma on vietetty ja tuli kyllä tarpeeseen! Riippumatossa loikoileminen tekemättä mitään (kakkavaipatkin kuulema vaihtuu itekseen ku tarpeeksi kauan odottaa) on todellista lomaa. Samoin lettujen paistaminen isolla ystäväjoukolla ja halkojen hakkaaminen kuumana kesäpäivänä. Sitä vastoin Sellossa ja vastaavissa kauppakeskuksissa kiertäminen on tuskaa, joka on vain kestettävä, jotta loma sujuu loppuun asti sopuisissa tunnelmissa.

Asiaan. Ennen lomallelähtöä sain väännettyä viimeiset koulutehtäväni (jos yhen bumerangin korjausta ei lasketa…), eli 2 esseetä vapaasta aiheesta. Minulla oli kunnia olla opettajani viimeinen oppilas ennen eläkkeelle jäämistä.

Sen lisäksi että lomalla tuli läiskittyä kärpäsiä ja vähän muitakin ötökkiä, tässä löin nyt aiemmin luvatut kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Toinen esseistä oli aiheesta dippatyöpaikan hakeminen ja kirjoitin sen julkaistavaksi mun koulutusohjelman vuosilehdessä Ampparissa. Seuratkaa silmä kovana, sillä uusin painos ilmestyy tuolle sivulle lähiviikkoina… Tässä kuitenkin sneak peek malttamattomille – esseeni lyhentämättömänä ja kaunistelemattomana kaiken kansan luettavaksi. Se on kirjotettu nimenomaan Oulussa infoa opiskeleville, joten kaikki asiat ei ehkä muille aukea. Mutta siitä voi löytää yleishyödyllisiä ajatuksia työnhakuun liittyen.

Iso D ja työnetsimisen ihanuus

Miten kuvailisin loman tunnelmia? Pieni kuvakollaasi kertoo hiukan:

Kesäloma

(klikkaa suuremmaksi)

 Kuvat olen ottanu Canon Powershot G6:lla ja kollaasin tehnyt Picasalla.

Advertisements

3 kommenttia »

 1. Mielenkiintoisia ajatuksia, etenkin tuolla PDF:n puolella. Itsellä on ollut hyvin samansuuntaisia ajatuksia mielessä etenkin tuon urakehityksen kanssa ja veikkaan että moni muukin painii samanlaisessa elämänvaiheessa samojen asioiden parissa.

  Jatkakaa 🙂

  kommentti Kirjoittanut Kehityskelpoinen — elokuu 21, 2007 @ 6:35 pm

 2. Ohoi, miÄs!

  Hienot on lomakuvat! 😛

  Ja hieno oli kirjoitelmakin. Fiksuja pointteja, joista voisi muutaman yrittää painaa ihan omaan pääkoppaansakin — dippatyöpaikan haku kun tulee päivä päivältä ajankohtaisemmaksi. Missäs vaiheessa se sun dippa muuten elelee?

  kommentti Kirjoittanut Pyppe — syyskuu 13, 2007 @ 3:24 pm

 3. Jaakko: Omakin näppituntuma on, että samojen asioiden kans ihmiset keskimäärin painii.

  Pyppe: Kiitos kehuista ja kiitos kysymästä. Dippatyön tuskaisin vaihe on toivottavasti takana, nimittäin varsinaisen kirjoitusinnostuksen kerääminen. Nyt tuntuu että tekstiä alkaa syntyä luontevammin. Mut deadline lähestyy uhkaavasti, ja paljon, paljon on vielä tekemistä. Yritänpä jossain välissä ehtiä kirjoittamaan pienen yhteenvedon siitä missä mennään. Totta puhuen ihmisluonnosta johtuen tilannetta arvioisi mieluiten vasta sitten kun ollaan voitossa kiinni… 🙂 Mutta ollaanpa rehellisiä itselle – ehkä sekin lopulta vain edistää työn valmistumista!

  Ja tsemppiä sulle dippatyöpaikan etsintään! Tuskin maltan odottaa, että pääsen seuraamaan asian edistymistä blogissasi 🙂 Mut johan sulla on tuossa Kuntokannassa aihetta dippatyöhön aivan riittävästi – ? Miten olis ko. palvelun ’open-sourcaaminen’ ja dippatyön teko jostain siihen liittyvästä prosessista, vaiheesta, näkökulmasta tms.? Esmes siitä, miten open source-projektia voi/kannattaa markkinoida, miten saa houkuteltua kehittäjiä, miten käyttäjiä, testaajia jne. Mikä on paras hosting-sivusto? Kyllä tutkimuskysymyksiä löytyy… Jos mielenkiintoa riittää.

  kommentti Kirjoittanut mauso — syyskuu 14, 2007 @ 5:54 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: