dippaa ja elämää

Touko 31, 2007

Dippatyö ja demo edistyy

Filed under: arkkitehtuuri,d-työ,demo,kuulumiset,x10 — mauso @ 12:19 pm

Lähetin dippatyösuunnitelman ohjaajalle – nyt työllä on nimi(ehdotus) ja karkea sisällysluettelo. Tiiän melko tarkasti, mitä tekniikoita tuun työssä analysoimaan. Työn otsikko kuuluu tällä hetkellä ”Service Architecture for Interworking of Digital Home Services”, eli kutakuinkin ”Palveluarkkitehtuuri digitaalisten kodin palveluiden yhteistoimintaan”. Pääjuttu on siis analysoida, suunnitella ja ainakin kevytmuotoisesti toteuttaa ko. arkkitehtuuri. Lisäks analysoin ja vertailen vastaavia olemassaolevia arkkitehtuureita, ja muita tekniikoita joilla vastaava arkkitehtuuri on mahdollista toteuttaa.

Toteutuspuoli on jo melko hyvällä mallilla, koskapa se tulee olemaan enemmän tai vähemmän sama ku tää demo jota oon tehny. Tänään sain valmiiks demon perustoiminnallisuuden, jota näytetään viikon päästä projektin muille osapuolille. Sen ympärille rakentelen lopullisen toteutuksen joka vähän laajentaa demon nykyisiä käyttömahdollisuuksia ja käytettävyyttä. Pitää hommata ”dimmaava” X10-ohjain, jolla voi säätää lampun valotehoa, päälle ja pois-kytkemisen lisäksi.

Pistän vähän tarkempaa tietoa aiheesta, kunhan ohjaaja ehtii lukea ja hyväksyä sen. Niin ja X10:stä en oo tainnu puhua täällä aiemmin. Ja lontoon kielellä vähän pitemmästi.

Advertisements

2 kommenttia »

  1. Kuulostaa jännältä. Nyt kun purit tuon työn enemmän auki tekstiksi huomaan, miten paljon lähempänä se on konkretiaa kuin oma tekeminen 🙂 Itsellä ei ole eletroniikasta sun muusta yhtään mitään hajua 🙂

    kommentti Kirjoittanut Jaakko — Touko 31, 2007 @ 6:10 pm

  2. Mullakin elektroniikan lähituntemus aika rajoittunutta, tässä hommassa ei piirikaavioita pyöritellä. On tää kuitenki käytännönläheistä puuhaa siinä mielessä että pelaillaan sähkölaitteiden kautta – niitä ohjataan softalla.

    Mut sit kun aletaan mennä tuonne ohjelmistoarkkitehtuurin määrittelyyn, niin kyllä siellä saa välillä pitää hatusta kiinni ettei tuuli vie mennessään 🙂

    kommentti Kirjoittanut mauso — kesäkuu 1, 2007 @ 7:14 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: