dippaa ja elämää

Touko 25, 2007

Megapikselihypetys unohtaa kuvanlaadun

Filed under: aiheen vierestä,harrastukset,kamerat,valokuvaus — mauso @ 10:41 am

Tästä minäki aina vaahtoan 🙂 . Elä valihte kameraa megapikseleiden perusteella. Normaalikäyttöön riittää 5 megapikseliä – optiikan laadulla on enemmän merkitystä, ja sillä, miten kamera käsittelee jokaista otettua kuvaa valotuksen jälkeen. Jälkimmäistä on vaikee arvioida ja vertailla eri kameroiden välillä – ainoa tapa on nähdä ko. kameralla otettuja kuvia, ja jos ne miellyttää niin asia OK. Esimerkkikuvia useimmista kameroista löytyy Dpreview:sta. Sieltä linkki Review ja siitä haluttu kameramalli. Jos ko. kameralle on tehty jonkulainen arvostelu, ni sen viimesiltä sivuilta löytyy mallikuvia. Ja arvostelusta löytyy yleensä myös kuvia, joilla vertaillaan kuvanlaatua muihin kameroihin.

Ja Suurista ISO-luvuista on turha piitata. Omassa kamerassani ISO 200:lla saa vielä sellasia kuvia että muuten hyvissä olosuhteissa ne on ihan katsottavia, mutta ei juuri muuta. ISO 400:lla ei tee enää mitään.

Mitä artikkelista opimme? Älä osta Panasonicin, Olympuksen tai Casion kameraa. Olympuksesta olin aika yllättyny, ku oon pitäny sitä kohtuuhyvänä merkkinä. Onhan se kyllä tippunu Canonin ja Nikonin kelkasta, ainakin musta-tuntuu.

Tekniikka&Talous: Megapikselihypetys unohtaa kuvanlaadun

Advertisements

3 kommenttia »

  1. Niinhän se on, mutta kun luvut myy niin sitten niitä kasvatetaan ja hypetetään. Jos kiinnostaa että miksi oikeasti kuvan laatu heikkenee niin kannattaa vilkaista Tietokone lehden uutta numeroa. Siinä on vähän kerrottu niistä luonnon laista joita nämä yrittävät onnistumatta rikkoa.

    kommentti Kirjoittanut oopee — Touko 25, 2007 @ 10:57 am

  2. Totta toinen puoli 😉 Ainakin Nikonin digijärjestelmissä iso 800 ja sitä pienemmät lukemat ei kohise juuri lainkaan, eli kyllä sillä lukemalla on merkitystä. On nääs aika kallista lystiä ostaa erinomasta linssiä, jossa on hyvä valovoima. Sen sijaan ainakin Nikonin D50 ja ”kittilinssi” tuottaa varsin mainiota jälkeä vähän hämärimmissäkin olosuhteissa kun saa iso-herkkyyttää säädettyä sinne kaheksaan sataan.

    kommentti Kirjoittanut pikkuMatti — Touko 27, 2007 @ 10:53 am

  3. Kiitos asiallisesta korjausliikkeestä, asia on varmasti noin kun esitit. Mun kokemus rajoittuu digi-ei-järkkäreihin, joissa en oo tavannu vielä yhtään kameraa, jolla sais hyvää jälkeä > ISO 400:lla. Ootanki malttamattomana että olis varaa ostaa d-järkkäri. Ne putket – niitä hommataan sitten ajan kanssa, n. 30 vuoden aikajänteellä 🙂

    kommentti Kirjoittanut mauso — Touko 28, 2007 @ 6:15 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: