dippaa ja elämää

Touko 16, 2007

Viimeinen harkkatyö jätetty!

Filed under: java,opinnot — mauso @ 6:06 am

Jess, palautin eilen hyvissä ajoin ennen puolen yön deadlinea (n. klo 23.57) viimeisen harkkatyöni. Aiheena oli SIP-protokollaa käyttävä instant messenger eli chattiohjelma. Itse mesetys tapahtui SIP:n laajennoksen SIMPLEn mukaisesti (presenceä ei tarvinu toteuttaa). Eihän tuosta kovin ihmeellinen tullu, mutta muistinpas vielä selkärangasta vuosien takaa, miten Swingillä tehään graafinen käyttöliittymä omin käsin. Ihme kyllä, edes layouttien kanssa ei tarvinu taistella.

Tosipuheessa mun pitää vielä tehdä 1-2 ainekirjotusta toiselle kurssille, mut aihe ja muoto on vapaa, joten niiden kanssa ei tarvi toivon mukaan tuskailla. Olisko vinkkejä aiheiksi? Oon kirjottanu yhen ironisen poliittisen puheen, järkevän digikuvauksen oppaan ja matkakertomuksen viime kesän lomareissusta. Opettaja toivoi kirjoitusta mielikuvitusaiheesta, esmes satu tai vastaava. Saduille olis käyttöä kotonakin 🙂

Tenttejähän mulla ei enää o, joten kurssiopinnot on parin viikon sisään kasassa. Tuo ainekirjotuksen opettaja jää eläkkeelle toukokuun jälkeen, joten deadlinea ei sovi kovasti lipsuttaa.

Advertisements

4 kommenttia »

 1. Onneksi olkoon! Itsellä on vielä matikan sivuainetta parin kurssin verran jäljellä. Etkös voisi siihen ainekirjoitukseen laittaa diplomityön teoriaosuudesta jonkun kokonaisen pätkän? Jotenkin ajatuksena tulee mieleen et esim. toi Osgi-frameworkin esittely vois hyvinkin olla sellanen sivun parin mittanen pätkä. Heittona ihan näin vaan 🙂

  kommentti Kirjoittanut Jaakko — Touko 18, 2007 @ 9:01 am

 2. Kiitti, hyvä vinkki. Tosin opettaja on humanisti eikä ymmärrä tekniikasta sen enempää ku peruskäyttäjän tarviikaan.

  Hei, saiskohan tuon frameworkin esittelyn kuvattua sadun avulla?

  kommentti Kirjoittanut mauso — Touko 18, 2007 @ 9:09 am

 3. Vai että sadun avulla, jaa-a 🙂 Lähinnä siis tulee mieleen sellanen pätkä jossa selitettäis ihan peruskäsitteistä lähtien et mikä on Osgi-framework ja mistä siinä on kyse. Se että sä selität jonkun tollasen asian niin että maallikko ymmärtää, vie hyvinkin sen kaks kolme sivua pelkkää tekstiä.

  kommentti Kirjoittanut Jaakko — Touko 18, 2007 @ 11:12 am

 4. Joo mä vaan aattelin ku se opettaja niin suositteli kokeilemaan scifi-tyyppisen tekstin kirjoittamista 🙂 Mut toi osgista kirjottaminen vois olla oikeesti hyödyllistä, siinä pitäis ensin selittää taustoja siitä, mikä on ohjelmistoarkkitehtuuri, mikä on palveluarkkitehtuuri ja sitten vois päästä jo lähelle osgia. Tiä vaikka sen sais sitte dippatyöhön liitettyä!

  kommentti Kirjoittanut mauso — Touko 18, 2007 @ 11:20 am


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Luo ilmainen kotisivu tai blogi osoitteessa WordPress.com.

%d bloggers like this: