dippaa ja elämää

Touko 3, 2007

Dippatyön aihe alkaa hahmottua

Filed under: aikataulu,d-työ,kela,osgi,valmistuminen,web 10.0,web 2.0,web 3.0,wiki — mauso @ 1:19 pm

Äsken ideoitiin esimiehen kanssa aihetta. Sitä puhutaan nykyään paljon Web 2.0:sta ja rohkeimmat jo 3.0:stakin (wikissä). Me ei tyydytä ihan vähään vaan heivataan itemme samointein Web 10.0:aan saakka: OSGin päälle pistetään pyörimään wiki-tyyppinen – eli yhteisöllinen – dynaaminen sisällönhallintajärjestelmä. Näin asia on hyvin yksinkertaisesti ilmaistuna. 🙂 Ja Web 10.0:stakin toki puhutaan jo: Introducing Web 10.0.

Anywei, lähen ensin selvittämään, millasia yhteisöllisiä ratkaisuja aiheen tiimoilta on jo tehty. Esimerkit on kaikille tuttuja: Wikipedia, YouTube, jne. Mutta ne on enemmän tai vähemmän staattisia ratkaisuja ja niiden hallinnointi on (kuulema) hankalaa – sitä ei käyttäjä välttämättä huomaa, mutta palveluiden ylläpitäjä kylläkin. Jospa me löyrettäis tuohon ratkaisu. Wiki jonka asentaminen tapahtuu heittämällä vaan paketti haluttuun paikkaan ja naps. Meillä on wiki. Eikä vaadi ylläpitoa. wikiwiki.

Nyt aikataulua suunnittelemaan, täsä on nääs (ja niis) muutakin hommaa tämän ohella. Kiva kun pääsee työn makuun kunnolla! Ja erityisen kivaa että esimies haluaa kannustaa dippatyön tekoon ja valmistumiseen. Ettei se oo sellanen riippakivi joka on pakko vaan saada pois alta muiden hommien ohella. Vaikka se onkin saatava. Palkkakin siinä nousee kun valmistuu. Ja mitä nopeemmin, sitä vähemmän Kela ehtii periä multa tän kevään opintotukia takas! njäh.

Advertisements

Jätä kommentti »

Ei kommentteja.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Pidä blogia WordPress.comissa.

%d bloggers like this: